Naročilo na Ipsum novičke

Za naročilo prejemanja naših brezplačnih novic, vpišite svoj e-naslov. Prejeli boste navodila za aktiviranje svoje naročnine.

Elaborat posegov na najboljša kmetijska zemljišča

Elaborat posegov na najboljša kmetijska zemljišča je obvezna strokovna podlaga v postopku priprave Občinskega prostorskega načrta in je potreben na podlagi Pravilnika o kriterijih za načrtovanje prostorskih ureditev in posegov v prostor na najboljših kmetijskih zemljiščih zunaj območij naselij (Ur. l. RS, št. 110/08). Omenjeni elaborat morajo občine praviloma pripraviti še preden zaprosijo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za smernice k pripravi Občinskega prostorskega načrta. Skladno z omenjenim pravilnikom je potrebno v elaboratu preučiti možnost ter upravičenost spremembe planske rabe najboljših kmetijskih zemljišč, pri čemer se upoštevajo tako podatki o kakovosti kmetijskih zemljišč kot podatki z vidika prostorskega načrtovanja. Za območja predlaganih sprememb namenske rabe na najboljših kmetijskih zemljiščih, ki presegajo 5.000m² velikosti, se preuči alternativne rešitve in določi površine, kjer je možno nadomestiti izgubo najboljših kmetijskih zemljišč.

Zadnji vpisi


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.