Naročilo na Ipsum novičke

Za naročilo prejemanja naših brezplačnih novic, vpišite svoj e-naslov. Prejeli boste navodila za aktiviranje svoje naročnine.

Predhodni postopek presoje vplivov na okolje

Lani je bila sprejeta nova Uredba o posegih v okolje, za katere je obvezna presoja vplivov na okolje (Ur. l. RS, št. 51/14). Uredba je nadomestila staro uredbo o vrstah posegov v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje. Zanjo je namreč Evropska komisija ugotovila, da v delu ni popolnoma skladna z vsemi določili evropske Direktive 2011/92/EU o presoji vplivov na nekaterih javnih in zasebnih projektih na okolje, ker izpušča predhodni postopek in ker ima previsoke pragove.
Novela Zakona o varstvu okolja, (Ur.l. RS, št. 92/13), je v 51. člen uvedla predhodni postopek, v katerem je treba za posege iz Priloge II Direktive PVO od primera do primera strokovno ugotoviti, ali gre za verjetno pomembne vplive na okolje ali ne. Tako da bo možen tudi scenarij, da bo za nekatere projekte obveznost izvedbe presoje vplivov na okolje določila Agencija RS za okolje v t. i. predhodnem postopku.

Vlogo za predhodni postopek vam lahko pripravimo tudi mi, kontaktirajte nas na 01 72 44 055.

Zadnji vpisi


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.