Naročilo na Ipsum novičke

Za naročilo prejemanja naših brezplačnih novic, vpišite svoj e-naslov. Prejeli boste navodila za aktiviranje svoje naročnine.

Poročilo o vplivih na okolje (PVO)

Poročilo o vplivih na okolje oz. po novi uredbi Poročilo o vplivih nameravanega posega na okolje je sestavni del dokumentacije, ki je potrebna za pridobitev gradbenega dovoljenja za poseg v prostor.

Na podlagi poročila o vplivih na okolje Ministrstvo za okolje in prostor in Agencija RS za okolje, kot njegov organ v sestavi, izda okoljevarstveno soglasje k nameravanemu posegu v okolje.

Obveznost izdelave poročila o vplivih na okolje je predpisana z Zakonom o varstvu okolja in določili Uredbe o vrstah posegov v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje.

Presoja vplivov na okolje se izvede za tiste posege v prostor, ki so navedeni v omenjeni uredbi. Uredba predpisuje obveznost izdelave poročila o vplivih nameravanega posega na okolje za posege, za katere je vedno potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in tiste posege, ki presegajo predpisani prag velikosti in/ali segajo v območja, za katera veljajo pravni statusi na podlagi Zakona o kulturni dediščini, Zakona o ohranjanju narave in Zakona o vodah.

Vsebina poročila o vplivih nameravanega posega na okolje…

Zadnji vpisi


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.